Bemutatkozás
Könyveim
Árak és engedmények
Család-barát magazin
Gyógyultak történetei
Lelki táplálékok


Nőknek az egészségről

Balatonrendes (tzs)- A Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportja meghívására érkezett a településre Bokor Katalin fitoterapeuta.

A könyveiből is ismert előadónak nem kellett nagy reklám, bemutatóin több mint húsz érdeklődő vett részt aktívan, olyannyira, hogy késő estig nem engedték el a népszerű terapeutát. Katalin közvetlen stílusban, meggyőzően beszélt átélt betegségeiről, gyógyulásáról és mai életéről. Elmondta, hogy húsz éve nem szed gyógyszert, évtizedek óta vegetáriánus, ennek is köszönheti hogy nem bénult le, ahogy azt orvosai mondták. A vegetáriánusok között ötven százalékkal kevesebb a rákbeteg, hiszen a rákos sejtek a fehérjékből, azaz a húsból és a cukorból táplálkoznak. A zöldségeket, gyümölcsöt maga termeszti, a kenyeret otthon süti és persze nem fehér lisztből. Naponta két-három liter folyadékot fogyaszt. Előadásán rengeteg tanáccsal is szolgált. Mint mondta, túlsúlyhoz a pszichikai okokból való  táplálkozás is vezethet, de lelki egészségünkkel egyébként is fontos foglalkoznunk, például gyermekeink érdekében is. Táplálkozásunk életünk hosszát is befolyásolja. Az étkezés ritmusa is lényeges. Elég háromszor enni, hogy pihenjen az emésztőrendszer, de naponta kell nyers zöldséget és gyümölcsöt, magvakat fogyasztanunk. Télen nem tanácsos paradicsomot, paprikát, annál inkább retket, káposztaféléket, céklát, hagymát enni. Az sem mindegy, hogy mit mivel párosítunk. Ami egyszerre nem ízlene a szájban, abból nem lesz jó vér. A zöldséget a sóssal, a gyümölcsöt az édessel fogyasszuk- ajánlotta. Szólt a nyirokrendszer egészségének és ezért a szellőztetés, a napfény lakásba való beengedésének fontosságáról, és az sem elhanyagolható, hogy annyiszor legyen székletünk, ahányszor érkezünk. A hús és a szénhidrát, de a táplálékkiegészítők sora is felesleges, inkább tartsunk otthon cserépben aloe verát és annak levét fogyasszuk szükség esetén. Az erőt a gabona, magvak, zöldségek, gyümölcsök adják, azokban minden megtalálható, amire szükségünk van.

Katalin szerint a betegek kilencven százaléka vérszegény, az ellen pedig akkor tehetünk, ha az éjszakára szögekkel tűzdelt almát reggel elfogyasztjuk, sok csírát, szőlőt, mogyorót, spárgát, centrifugált csalánlét fogyasztunk. A finomított élelmiszereket nem ajánlja, de a hal is egészségtelen, hiszen rengeteg nehézfémet ad át a szervezetnek. Az olajat soha nem hevíti, legfeljebb a kész ételhez adja. Lényegesek még a tisztítókúrák is.